KEKS PIECZARKOWO -WARZYWNYM

Składniki:

0,5 kg pieczarek

2 cebule
20 dag żółtego sera
20 dag wędliny
5 jajek
1 czerwona papryka
1 pęczek natki pietruszki
1/2 kostki masła
20 dag mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
pieprz, sól

Wykonanie:

Pieczarki oczyścić pokroić, cebulę obrać pokroić w kostkę paprykę oczyścić, pokroić w kostkę. Wszystko podsmażyć na odrobinie oleju, przestudzić. Natkę posiekać, ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Masło utrzeć z żółtkami , dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, a następnie stopniowo resztę składników. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy i delikatnie wymieszać. Przełożyć do natłuszczonej keksówki. (moja miała 27 x 8 cm) Piec w temperaturze 180 stopni C przez 1 godz.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *