Składniki:
4 jajka
1 szklanka cukru
5-6 łyżek mąki pszennej
1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej
1 czubata łyżka kakao
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
10 dkg .konfitury malinowej
6 łyżek żelatyny
50 dkg. świeżych lub mrożonych malin
25 dkg twarożku śmietankowego
50 dkg. śmietany kremówki
2 torebki cukru waniliowego
8-10 dkg. białej polewy czekoladowej
Wykonanie -Ciasto:
Oddziel białka od żółtek .Białka ubij na sztywną pianę pod koniec ubijania dodaj cukier. Żółtka daj do białek wymieszaj. Mąkę, proszek i kakao połącz razem przesiej. i delikatnie wymieszaj. Blachę wyłóż papierem do pieczenia rozsmaruj ciasto i piecz 15 -20 minut biszkopt przełóż na deskę wysypaną cukrem usuń papier. ciasto przekrój na 2 prostokąty. Jeden posmaruj połową konfitury złóż formę z folii spożywczej na około blachy żeby mieć wysoki brzeg.
Wykonanie-masa malinowa:
Rozpuścić żelatynę maliny zmiksować połączyć z resztą cukru ,twarogiem ,żelatyną i z 25 dkg. ubitej śmietanki. Rozsmaruj tą masę na cieście przykryj drugim plackiem. Resztę śmietany ubij z cukrem waniliowym nałóż na ciasto. udekoruj wiórkami białej polewy i malinami.