Składniki:

4 średnie golonki najlepiej przednie

2 liście laurowe

6 ziarenek ziela angielskiego

10 ziarenek czarnego pieprzu

1/2 łyżeczki gorczycy

1/2łyżeczki kminku

1/2 łyżeczki kolendry

2 łyżeczki majeranku

szczypta rozmarynu

2 cebule

1 główka czosnku

sól

Wykonanie:

 

Cebulę zrumienić na łyżce smalcu, czosnek przekroić i razem ze zrumienioną cebulą, pozostałymi ziołami i przyprawami wrzucić do osolonego wrzątku. Włożyć golonki tak, aby były przykryte wywarem. Gotować do miękkości. Wyjąć i podawać na ogrzanym półmisku z gotowanymi ziemniakami lub pieczywem i tartym chrzanem,oraz z kapustą kiszoną zasmażaną.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *