NALEŚNIKI Z SOCZEWICĄ

Składniki:

Ciasto:

2i 1/2 szklanki mąki pszennej

2i1/2 szklanki wody

1/2 łyżeczki kurkumy

1/2 łyżeczki soli

 

Farsz:

 

1/2 kg. Soczewicy

2-3 żabki czosnku

pieprz

sól

olej do smażenia

 

Wykonanie:

 

Składniki podane na ciasto miksujemy. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy naleśniki. Soczewicę gotujemy około 20 minut a następnie ,rozdrabniamy widelcem lub mielimy. Dodajemy drobno pokrojony czosnek, doprawiamy solą oraz pieprzem i mieszamy. Naleśniki smarujemy soczewicą i zwijamy w rulon. Przed podaniem podgrzewamy.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *