CIASTECZKA MIGDAŁOWE

Składniki :

10 dag. mielonych migdałów

14dag.miękkiego masła

10 dag. cukru

20 dag. mąki pszennej

1 białko

miąższ z laski wanilii

2 łyżki cukru pudru do obtoczenia

 

Wykonanie:

 

Masło utrzeć z cukrem i połową miąższu wanilii na puszystą masę. Dodać białko i dalej ucierać. Wsypać mąkę, migdały i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię aluminiową i wstawić na godzinę do lodówki. Po wyjęciu z lodówki brać kawałki ciasta i formować rogaliki i układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 15 minut w 180 C. Resztę miąższu wanilii wymieszać z cukrem pudrem i obtaczać w nim jeszcze ciepłe ciasteczka.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *