Składniki:
Ciasto:
6 łyżek mąki
1jajko
2 łyżki margaryny
1 łyżka fruktozy lub cukru
1/2łyżeczki proszku do pieczenia
tłuszcz do blachy
Nadzienie:
15 dag. twarożku
1 szklanka nektaru pomarańczowego
1 torebka budyniu waniliowego
3 łyżeczki fruktozy lub cukru
3 łyżki mleka skondensowanego
Wykonanie:
Zagnieść ciasto, cienko rozwałkować. Wyciąć 16 kołek (o średnicy7 cm). Ułożyć na nasmarowanej tłuszczem blasze, posmarować skondensowanym mlekiem. Piec 10 minut w temperaturze 200C. Rozprowadzić budyń odrobiną nektaru. Zagotować resztę nektaru, dodać budyń, jeszcze raz zagotować. Doprawić fruktozą lub cukrem. Ostudzić, mieszając. Połączyć z twarożkiem. Napełnić szprycę masą, wyciskać, łącząc ze sobą po 2 ciasteczka. Udekorować.