Składniki:
Ciasto:
5 jajek
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki
3/4 szklanki oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
Polewa:
12i 1/2 dag. margaryny
1/2 szklanki cukru
1 i1/2 łyżki kakao
1i 1/2 łyżki wody
Wykonanie:
Ciasto:
Jajka utrzeć lub zmiksować z cukrem. Stopniowo dolewać olej, dalej ucierając. Wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cynamonem, wymieszać. Ciasto wlać na posmarowaną tłuszczem i oprószoną mąką blachę o wymiarach 25 x 35 cm. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180C. Piecz około 40-45 minut
Wykonanie:
Polewa:
Wymieszać wszystkie składniki i zagotować. Gorącą polewą polać placek.