RUKOLA Z KOZIM SEREM

Składniki:

1 kajzerka

olej

1 opakowanie rukoli

1 szklanka czerwonych porzeczek

1 łyżka miodu

1 łyżka soku z cytryny

20 dag koziego sera w postaci pleśniowej rolady

sól

mielona papryka

Wykonanie:

Kajzerkę pokrój w kostkę. Zrumień na patelni z 1-2 łyżkami oleju. Grzanki wystudź. Sałatę opłucz, osusz, rozłóż na talerze. Porzeczki dokładnie umyj, osącz, wykładaj porcjami na sałatę. Wymieszaj miód, sok i 3?4 łyżki oleju. Kozi ser pokrój w grube plastry. Każdy oprósz mieloną papryką, włóż do piekarnika o temp. 180  C. i podgrzewaj, aż środek roladki lekko się roztopi. Na każdej porcji sałatki połóż 2 kawałki ciepłego sera. Całość oprósz solą, polej sosem, posyp grzankami.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *