Składniki:

 

1 kg. filetów rybnych

4 duże cebule

1 słoik ogórków konserwowych

1 słoik papryki konserwowej

Sos:

3/4 szklanki oleju

3/4 szklanki wody

5 łyżek octu

4 łyżki cukru

3 liście laurowe

ziele angielskie

pieprz

4 łyżki przecieru pomidorowego

6-7 łyżek keczupu

Wykonanie:

Rybę usmażyć w kawałkach w panierce jajku i bułce tartej. Ogórki i paprykę drobno pokroić w kostkę. Cebulę zeszklić na oliwie. Na półmisku układać kolejno usmażoną rybę, warstwę cebulki, papryki i ogórków. Składniki sosu zagotować. Gorącym sosem zalać filety . Podawać.

 

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *