Składniki;

25 dag masła

3 jajka

1 szklanka cukru

1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego

2 szklanki mąki

2 łyżeczki proszku do pieczenia

sok i skórka starta z jednej cytryny

 

Wykonanie.

 

Masło ucieramy z cukrem i stopniowo dodajemy po jednym jajku. gdy masa będzie gładka  lekko puszysta i jednolita dodajemy przesiany budyń i mąkę oraz proszek do pieczenia.Na końcu dodać sok z cytryny i otartą skórkę z cytryny.Przekładamy do podłużnej formy  wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i posypanej mąką.Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180C 40 minut lub do suchego patyczka.Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem .

 

 

 

 

 

 

 

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *