Składniki:
Ciasto:
4 szklanki mąki
1 margaryna
3/4 szklanki cukru
5 żółtek
3 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki śmietany
Wykonanie:
Szybko zagnieść ciasto i podzielić na dwie części ( 3/4 i 1/4 ). Mniejszą część schłodzić w zamrażarce, a drugą wyłożyć na dno formy 25x35cm wyłożonej papierem do pieczenia i podpiec przez 15 minut w temperaturze 180C.
Masa:
5 białek
3/4 szklanki cukru
2 budynie śmietankowe (proszek)
1 szklanka wiórków kokosowych
900 ml kwaśnej śmietany 18%
Dodatkowo:
Brzoskwinie z puszki
Wykonanie:
Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodać cukier, cały czas miksując. Następnie dodać proszek budyniowy,wiórki kokosowe oraz śmietanę. Wymieszać delikatnie i wylać na podpieczony spód. Na masie ułożyć pokrojone brzoskwinie i posypać startym na grubych oczkach ciastem z zamrażarki. Całość piecz jeszcze przez około 50 minut w temperaturze 180C.