Składniki:
500 g biszkoptów
3 galaretki
2 szklanki cukru pudru
3 opakowania budyniu
8 żółtek
300 g masła
700 ml. mleka
4 łyżki kakao
ulubione owoce według uznania
Wykonanie:
Na początek przygotujcie galaretki.
Teraz jajka oddzielam. Do żółtek dodajemy cukier waniliowy i 1 szklankę pudru. Miksujemy. Dodajemy do tego proszek budyniu i mleko i dalej delikatnie miksujemy. Mleko gotuję i dodaję masę z jajek.
Do miski kładę masło, puder i miksuje. Dodaję budyń i mieszam. Masę rozdzielam na pół. Do jednej z nich dodaję kakao .Do brytfanny kładę biszkopty i polewam krem czekoladowy. Potem znowu nasączone biszkopty. I na biszkopty krem bez kakao. Na wierzchu kładę tylko moje ulubione owoce, mogą to być truskawki, jagody czy jakieś inne.