Składniki:
Biszkopt:
20 dag. drobnego cukru
20 dag. mąki pszennej
4 jajka
4 łyżki gorącej wody
Wykonanie:
Żółtka utrzeć z wodą i połową cukru. Białka ubić z pozostałym cukrem. Pianę połączyć z żółtkami i wymieszać z przesianą mąką. Ciasto przelać do blachy o wymiarach 25 x 35 cm. wyłożonej pergaminem. Piecz w temp: 180C.około 20 minut.
Krem:
1/2 litra mleka
2 torebki budyniu truskawkowego
10 dag. masła
10 dag. cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
25 dag. twarogu
Wykonanie:
Z budyniu, mleka i cukru ugotować gęsty budyń, przykryć talerzykiem lub pokrywką żeby nie utworzył się kożuch. Schłodzić. Masło utrzeć z cukrem waniliowym i twarogiem mielonym, ucierając dodawać do schłodzonego kremu budyniowego. Wystudzony biszkopt posmarować kremem truskawkowym. Wstawić do lodówki do stężenia.
Masa:
250 ml. śmietany kremówki
1 opakowanie śnieżki
posypka czekoladowa
Wykonanie:
Śmietanę ubić ze śnieżką na sztywno i rozsmarować na kremie truskawkowym. Wierzch posypać posypką czekoladową.