Składniki:

Biszkopt:

20 dag. drobnego cukru

20 dag. mąki pszennej

4 jajka

4 łyżki gorącej wody

 

Wykonanie:

 

Żółtka utrzeć z wodą i połową cukru. Białka ubić z pozostałym cukrem. Pianę połączyć z żółtkami i wymieszać z przesianą mąką. Ciasto przelać do blachy o wymiarach 25 x 35 cm. wyłożonej pergaminem. Piecz w temp: 180C.około  20 minut.

Krem:

1/2 litra mleka

2 torebki budyniu truskawkowego

10 dag. masła

10 dag. cukru

1 opakowanie cukru waniliowego

25 dag. twarogu

Wykonanie:

Z budyniu, mleka i cukru ugotować gęsty budyń, przykryć talerzykiem lub pokrywką żeby nie utworzył się kożuch. Schłodzić. Masło utrzeć z cukrem waniliowym i twarogiem mielonym, ucierając dodawać do schłodzonego kremu budyniowego. Wystudzony biszkopt posmarować kremem truskawkowym. Wstawić do lodówki do stężenia.

Masa:

250 ml. śmietany kremówki

1 opakowanie śnieżki

posypka czekoladowa

Wykonanie:

Śmietanę ubić ze śnieżką na sztywno i rozsmarować na kremie truskawkowym. Wierzch posypać posypką czekoladową.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *