PIERŚ KURCZAKA Z SEREM

Składniki:

2 podwójne piersi kurczaka

oregano

tymianek

bazyliai

rozmaryn

4 ząbki czosnku

15 dag. sera owczego

olej

1 łyżka masła

sól

pieprz

Wykonanie:

Mięso oczyścić, podzielić na 4 kotlety. W każdym naciąć kieszeń. Natrzeć z zewnątrz i od wewnątrz przyprawami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. W każdą kieszeń włożyć po kawałku sera i spiąć wykałaczką. Odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce. Smażyć na średnio rozgrzanym oleju z obu stron do ładnego zrumienienia. Dodać masło, przykryć, przykręcić ogień i dusić 5 minut.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *