Składniki:

5 jajek

1 i 1/2 szklanki cukru

1 szklanka coca coli gazowanej

1 szklanka oleju

2 i 1/2 szklanki mąki pszennej

3 łyżeczki proszku do pieczenia

2 łyżki kakao

2 łyżki mąki pszennej

Wykonanie:

Jajka ubijamy z cukrem. Dodajemy coca colę, olej, przesianą mąkę i resztę składników mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy 2 łyżki mąki, a do drugiej kakao. Na środek nasmarowanej olejem tortownicy24 cm. nakładamy na przemian 2 łyżki jasnego i 2 łyżki ciemnego ciasta do wyczerpania się ciasta. Pieczemy w temperaturze 170 C. przez 50-60 minut lub do suchego patyczka. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *