SAŁATKA PO MEKSYKAŃSKU

 

40 dag. żółtego sera

 

2 puszki czerwonej fasoli

 

1 puszka ananasa

 

1 por ( biała część)

 

1 puszka kukurydzy konserwowej

 

9 łyżek majonezu

 

sól

 

pieprz

 

 

Wykonanie:

 

Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Czerwoną fasolę osączyć z zalewy. Ananasa pokroić w kostkę. Por (białą część) pokroić w plasterki, sparzyć i ostudzić. Kukurydzę osączyć z zalewy. Do miski przełożyć ser, czerwoną fasolę, ananasa, por i kukurydzę. Dodać majonez, sól i pieprz. Doprawić do smaku, dokładnie wymieszać i włożyć do lodówki na 30 minut aby sałatka przeszła smakami.

 

 

Składniki:

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *