SAŁATKA Z ZUPEK CHIŃSKICH NELI

Składniki:

1 zupka chińska łagodna

1 zupka chińska ostra

30 dag. piersi z kurczaka

1  papryka czerwona

1 papryka zielona

2 większe ogórki konserwowe

1   kukurydza konserwowa mała puszka

zielona cebulka

2  jajka ugotowane na twardo

majonez

śmietana

sól

pieprz

2 łyżki oleju

 

Wykonanie:

 

Pierś umyć  pokroić w kostkę usmażyć na oleju ostudzić. Papryki, ogórki konserwowe i ugotowane jajka pokroić w drobna kosteczkę, dodać odsączoną kukurydzę i posiekaną zieloną cebulkę. Makaron z zupek chińskich pokruszyć na drobne kawałki i wrzucić do sałatki, dodać 3 łyżki śmietany i 6 łyżek majonezu, doprawić delikatnie pieprzem i solą . Sałatkę dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na około 2 godziny. Po tym czasie wyjąc i znów wymieszać, jeśli jest za sucha   dodać jeszcze łyżkę majonezu i śmietany.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *