GULASZ ZIEMNIACZANY

Składniki:

2 kg. Ziemniaków

1 kg. grubych parówek

1 kg. cebuli

6 ząbków czosnku

70 dkg. pieczarek

1 koncentrat pomidorowy-200 g.

1 łyżka papryki słodkiej w proszku

1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku

kucharek lub Vegeta

sól

pieprz

maggi w płynie

olej do smażenia

2 łyżki mąki

Wykonanie:

Parówki obrać z osłonki i pokroić w kostkę lub w plasterki. Cebulę pokroić w ćwierć krążki,czosnek przecisnąć przez praskę. Obrane pieczarki pokroić na ćwiartki,ziemniaki w kostkę. W dużym rondlu lub garnku rozgrzać olej,wrzucić parówki,obsmażyć,dodać cebulę,czosnek,pieczarki i razem przesmażyć. Dodać ziemniaki,koncentrat,liście laurowe,ziele angielskie,przyprawy i wymieszać. Zalać wodą,żeby było równo z ziemniakami i dusić na małym ogniu do miękkości ziemniaków. Mąkę rozmieszać z wodą,wlać do gulaszu i zagotować. Doprawić do smaku maggi.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *