Składniki:

1 kostka drożdży

1 i 1/2  szklanki cukru

1 cukier waniliowy

3/4 szklanki mleka

1 szklanka oliwy

4 szklanki mąk pszennej

5 jajek

Dodatkowo :

80 dag. rabarbaru

Kruszonka:

10 dag. masła

1 szklanka mąki

1 szklanka cukru

Wykonanie:

Wszystko razem połączyć na tak zwany żwirek i posypać wierzch owoców .

 

Wykonanie:

 

Wszystkie składniki na ciasto wyłożyć do miski i odstawić na 5 godzin. Po 5 godzinach ciasto wymieszać i wyrobić. Wyłożyć na blachę położyć pocięty na kawałki  rabarbar i na wierzch posypać  kruszonkę. Piecz około 45 minut w 180C.Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

 

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *