Składniki:
1 kg filetów rybnych np. mintaj
2 cebule
1 słoik marynowanej papryki
1 słoik ogórków konserwowych
vegeta
mąka pszenna
bułka tarta
jajko
olej
Marynata:
2 szklanki wody
1/2 szklanki oliwy
1 mały słoiczek przecieru pomidorowego
4 łyżki keczupu
4 łyżki octu
4 łyżki cukru
szczypta soli
Wykonanie:
Cebulę, paprykę i ogórka pokroić w kostkę. Rybę odmrozić, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na mniejsze kawałki. Następnie posypać vegetą. Jajko rozmącić, mąkę wymieszać z bułką tartą. Panierować rybę mocząc najpierw w jajku, a później w mieszance mąki i bułki. Smażyć na oleju. Włożyć do naczynia w którym ryba będzie podawana. Przykryć pokrojonymi warzywami.Usmażone ryby przykryć pokrojonymi warzywami.
Marynata:
Wodę zagotować, włożyć do niej pozostałe składniki marynaty. Zagotować i na małym ogniu trzymać jeszcze trzy minuty. Zalać tym rybę wraz z warzywami i za godzinę można podawać.