RYBA PO JAPOŃSKU EWY

Składniki:

1 kg filetów rybnych np. mintaj

2  cebule

1 słoik marynowanej papryki

1 słoik ogórków konserwowych

vegeta

mąka pszenna

bułka tarta

jajko

olej

Marynata:

2 szklanki wody

1/2 szklanki oliwy

1 mały słoiczek przecieru pomidorowego

4 łyżki keczupu

4 łyżki octu

4 łyżki cukru

szczypta soli

Wykonanie:

Cebulę, paprykę i ogórka pokroić w kostkę. Rybę odmrozić, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na mniejsze kawałki. Następnie posypać vegetą. Jajko rozmącić, mąkę wymieszać z bułką tartą. Panierować rybę mocząc najpierw w jajku, a później w mieszance mąki i bułki. Smażyć na oleju. Włożyć do naczynia w którym ryba będzie podawana. Przykryć pokrojonymi warzywami.Usmażone ryby przykryć  pokrojonymi warzywami.

Marynata:

Wodę zagotować, włożyć do niej pozostałe składniki marynaty. Zagotować i na małym ogniu trzymać jeszcze trzy minuty. Zalać tym rybę wraz z warzywami i za godzinę można podawać.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *