SAŁATKA ŚWIĄTECZNA

Składniki:

 

4 jabłka

sok z cytryny

4 łyżki pokrojonego ananasa

20 dag. szynki

20 dag. żółtego sera

1 butelka śmietany

2 łyżki posiekanych orzechów włoskich, albo migdałów

 

Dodatkowo:

 

sałata zielona

 

Wykonanie:

 

Jabłka wymyć, obrać cienko, pokroić w paski, skropić sokiem z cytryny. Szynkę i ser pokroić w paski. Seler po umyciu i   obraniu pokroić w cienkie paski lub zetrzeć na tarce o dużych otworach. Jabłka, szynkę i seler wymieszać, zalać śmietaną  i przyprawić do smaku. Półmisek wyłożyć wymytymi listkami sałaty, na nich rozłożyć sałatę i posypać orzechami.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *