MIELONE Z PIECZARKAMI

Składniki:

1kg. mięsa mielonego drobiowe lub innego

30 dag. pieczarek

1cebula

1 duża bułka

2   jajka

sól

pieprz

1 szklanka mleka

olej

bułka tarta

Wykonanie:

Do mielonego mięsa dodajemy namoczoną w mleku a następnie odsączoną i zmieloną lub przeciśniętą przez praskę do ziemniaków bułkę, dodajemy jajka, sól, pieprz, dobrze wyrabiamy i doprawiamy do smaku. Pieczarki smażymy na oleju, cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Pieczarki i cebulę mielimy lub drobniutko siekamy doprawiamy solą i pieprzem na ostro.Formujemy z mięsa placki, nakładamy farsz sklejamy, obtaczamy w bułce tartej i smażymy w podłużne lub owalne kotlety.

 

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *