ZUPA Z PATISONA Z JAGLANĄ

Składniki:

2 patisony (około 80 dag)

1 cukinia

1 szklanka kaszy jaglanej

1marchewka

1/2 litra rosołu

3 łyżki natki

olej

1/3 szklanki śmietany

pieprz

tymianek

ząbek czosnku

Wykonanie:
Kaszę ugotuj w osolonej wodzie. Cukinię i patisony obierz, oczyść z nasion, pokrój. Duś na oleju 15 minut. Zmiksuj. Marchewkę pokrój w kostkę. Dodaj do zmiksowanych warz wlej rosół, dodaj śmietanę połączoną z odrobiną gorącej zupy, posiekaną natkę i czosnek. Przypraw do smaku, gotuj 5 minut. Dodaj kaszę, wymieszaj.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *