Składniki:

2 i 1/2  kg. karczku wieprzowego

5 ząbków posiekanego czosnku

1 łyżeczka mielonej kolendry

1 łyżeczka papryki słodkiej

2 łyżeczki majeranku

1i 1/2  łyżki musztardy francuskiej

1/2  łyżeczki mielonego pieprzu

1i 1/2  łyżeczki soli

1/3 szklanki oleju

1 płaska łyżeczka suszonego tymianku

1 płaska łyżeczka suszonego rozmarynu

 

Wykonanie:

 

Wszystkie składniki mieszamy,nacieramy karczek  i odstawiamy w chłodne miejsce najlepiej na całą noc. Pieczemy w rękawie do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem około 2,5 godziny w temperaturze 180 C. Po upieczeniu wyjmujemy mięso z piekarnika i odstawiamy na 20 minut aby mięso odpoczęło.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *