FLĄDRA Z E SZPINAKIEM

Składniki:

4 flądry średniej wielkości

50 dag. świeżego szpinaku

1 szklanka białego wytrawnego wina

12dag.ryżu,

1 mała cebulka

3 dag. utartego parmezanu

8 płaskich łyżek masła

1/2 cytryny

szczypta soli

 

Wykonanie:

 

Opłukać szpinak, obgotować 5 minut w lekko osolonej wodzie, dobrze osączyć na sitku. Zeszklić na jednej łyżce tłuszczu pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać ryż, smażyć minutę. Wlać białe wino, gotować ryż, aż wchłonie cały płyn. Wymieszać z parmezanem. Skropić ryby sokiem z cytryny, posolić, usmażyć na maśle. Obtoczyć szpinak w tłuszczu pozostałym ze smażenia.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *