KRUCHE Z BUDYNIEM I JABŁKAMI

Składniki;

Ciasto:
1/2 kg. mąki
2 jajka
10 dag. margaryny
4 łyżki płynnego miodu
2 łyżeczki sody
30 dag cukru pudru

Wykonanie:

Z podanych składników wyrobić ciasto, podzielić na 3 części i upiec na blaszce posmarowanej i posypanej bułką tartą 3 placki  w temperaturze 180C. około15 minut.

Krem:
2 szklanki mleka
15 dag. cukru
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
20 dag. masła lub margaryny
1cukier waniliowy

Wykonanie:

Mąkę rozrobić w 1 szklance mleka, pozostałe mleko zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i ugotować budyń. Dodać masło  lub margarynę wymieszać  i przestudzić.

Jabłka:
1 kg. jabłek
1 galaretka owocowa

Wykonanie:
Usmażyć obrane i starte jabłka na dużej tarce. Dodać rozpuszczoną galaretkę w 1/2 szklanki wrzącej wody.

Przełożenie ciasta:

ciasto = krem =ciasto = jabłka= ciasto

Zrobić polewę czekoladową lub posypać cukrem pudrem.

 

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *