Składniki;
4 jajka
20 dag. cukru
25 dag. margaryny
1 tabliczka gorzkiej czekolady
40 dag. mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 puszka masy krówkowej
1 polewa czekoladowa
Wykonanie;
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Czekoladę połamać na kawałki, wrzucić do rondelka, dodać margarynę. Mieszając podgrzewać na małym ogniu do rozpuszczenia,, przestudzić. Ciepłą masę połączyć z masą jajeczną. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać. Tortownicę natłuścić masłem i wysypać tartą bułką. Przelać do niej ciasto, wstawić do piekarnika o temperaturze 200 C. i piec około 30 minut. Ciasto przestudzić, wyjąć z formy, przekroić na połowę.rozpuszczą. Ciasto przełożyć masą masą krówkową. Wierzch ciasta polać rozpuszczoną polewą czekoladową, .Udekorować kokosem.Schłodzić.