Składniki;
1 galaretka wiśniowa
1 galaretka cytrynowa
1 galaretka truskawkowa
4 serki waniliowe Danio po 125 g.
4 łyżki cukru pudru
2 łyżki pełne żelatyny
Wykonanie;
Galaretki rozpuścić ( każdą osobno) w 400 ml. wody. Przestudzoną np. wiśniową wlać do pojemnika.
Masa serowa:
Wymieszać 2 serki Danio z 2 łyżkami cukru pudru. Rozpuścić 1 łyżkę żelatyny w pół szklance gorącej wody,ostudzić.Wlać żelatynę do masy,dokładnie wymieszać i wylać na galaretkę ,na stężały serek wylać np.galaretkę cytrynową dać do stężenia zrobić serek jak poprzednio wylać na galaretkę cytrynową ostudzić i na serek wylać galaretkę truskawkową.Po całkowitym stężeniu deser wyłożyć na półmisek pokroić.