KREWETKI W CZOSNKOWYM OLEJU

Składniki:

300 gram krewetek dużych zwanych tygrysich
4-6 ząbków czosnku
1 cytryna
1/2 pęczka natki pietruszki
6-8 łyżek oleju z oliwek
sol
pieprz
1łyżeczka papryki
2 łyżki brandy

Wykonanie:

Czosnek pokroić w plasterki. Cytrynę umyć, osuszyć. Połowę pokroić w ósemki, drugą połowę wycisnąć. Krewetki osuszyć, oczyścić .Pietruszkę posiekać. Na patelni rozgrzać olej ,krewetki smażać 3-4 minuty, po 2 minutach wrzucić czosnek i razem dosmażać. Doprawić do smaku sola, pieprzem ,papryka, brandy i sokiem z cytryny. Posypać pietruszką udekorować cytryną i podawać z bagietką .

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *