Składniki;
250 ml. mleka
2 szklanki mąki pszennej
1 jajko
szczypta soli
2 łyżki cukru
1/2 łyżki oleju
Dodatkowo;
1 budyń czekoladowy
2 łyżki cukru
1/2 litra mleka
Wykonanie;
Do garnka wlewamy jedną szklankę mleka,olej, wbijamy jajko, wsypujemy przesianą mąkę, cukier i dodajemy szczyptę soli, miksujemy na gładką masę odstawiamy ciasto na 20 minut, po tych 20 minutach ciasto lekko zgęstnieje. Średnio rozgrzaną patelnię smarujemy odrobiną oleju, chochlą nalewamy ciasto na środek, a następnie kołowym ruchem patelni rozprowadzamy po całej powierzchni. Smażymy z obu stron, aż ładnie się zrumienią. Gotowe naleśniki układamy na talerzu jeden na drugim. Na pozostałym mleku gotujemy budyń czekoladowy z dwoma łyżkami cukru. Na naleśniki nakładamy gotowy budyń i zawijamy w rulon.