SCHABOWY Z PIECZARKAMI

Składniki;

4 kotlety schabowe b/k

25 dag. pieczarek

1 cebula

sól

pieprz

musztarda

 

Wykonanie

 

Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, zeszklić na patelni, po chwili dodać pokrojone w drobne kawałki pieczarki i dusić aż do odparowania wody. Na koniec doprawić pieczarki solą i pieprzem do smaku. Kotlety schabowe rozbić na cienkie płaty, popieprzyć i posolić i lekko posmarować musztardą z jednej strony. Na każdy kotlet nałożyć 1/4 pieczarek i zwinąć w roladkę, a następnie obwiązać nicią. Smażyć na mocnym ogniu do zrumienienia, potem zalać wodą i dusić na małym ogniu około 40 minut. Sos zagęścić łyżką mąki rozpuszczonej w odrobinie śmietany doprawic do smaku.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *