BISZKOPT Z JABŁKAMI ULI

składniki;
6 jajek
3/4 1 szklanki mąki pszennej
6 łyżek mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3/4 szklanki cukru
2 jabłka

Wykonanie;

Białka oddzielić od żółtek i ubić na puszystą pianę, dodać cukier i miksować do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Dodać żółtka i mąki przesiane z proszkiem do pieczenia. Wymieszać delikatnie wszystkie składniki. Dno tortownicy o średnicy 26cm. wyłożyć papierem do pieczenia lub posmarować masłem i posypać bułką tartą. Jabłka obrać, pokroić w kostkę i posypać cynamonem. Wlać ciasto do formy a następnie dodać kawałki jabłek.Piec w nagrzanym piekarniku w 170 C. około 35 – 45 minut . Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *