Składniki;
1 chlebek okrągły pszenny
ser żółty
pieczarki
plasterki szynki
2-3 łyżki masła
czosnek granulowany
Sos czosnkowy:
2-3 ząbki czosnku
2 łyżki śmietany
2 łyżki majonezu
Wykonanie;
Chleb naciąć w kratkę, nie kroić do końca, żeby chlebek pozostał w jednym kawałku. Pomiędzy nacięcia powkładać pokrojony żółty ser, pieczarki pokrojone w pól talarki,szynka pokrojona w duzą kostke, całość polać stopionym masłem wymieszanym z czosnkiem granulowanym.Piekarnik rozgrzać do 180C. chleb zapiekać 15-20 minut, żeby wierzch był rumiany a ser ładnie roztopiony.Podawać z sosem czosnkowym.
Sos czosnkowy;
Smetanę i majonez połączyć razem dodać przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszać wszystko razem.