Składniki;

4  jajka
1i 1/2 szklanki cukru
1cukier waniliowy
2 szklanki maki  pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
8 łyżek wody
8 łyżek oleju

 

Wykonanie;

 

Jajka ubić z cukrem ,cukrem waniliowym,i dodawać przesianą make z proszkiem do pieczenia,  olej i wodę . Ciasto wylać na blaszkę wysmarowaną ,i wysypaną  bułką tartą .Na wierzch wyłożyć dowolne owoce . Na owoce dać pianę bezową można zrobić z samą kruszonką.
Piana bezowa:
4 białka
3 łyżki cukru
2 budynie lub  3 łyżki maki ziemniaczanej
Kruszonka :
masło
cukier

cukier waniliowy
1 żółtko
szczyptę soli

Wykonanie;
Wyrobić  wszystkie  składniki   i włożyć na chwile do lodówki. Po schłodzeniu rozkruszyć na piankę bezową. Piec w 180 stopni około 40-50

minut lub do suchego patyczka.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *