Składniki;
2 opakowania galaretki agrestowej
2 opakowania galaretki malinowej lub truskawkowej
2 opakowania galaretki pomarańczowej
1łyżeczka masła
250 ml. śmietanki kremówki
80 dag. serka homogenizowanego
1 cukier wanilinowy
Wykonanie;
Jedną czerwoną i jedną pomarańczową galaretkę rozprowadzić – każdą oddzielnie w 350 ml. gorącej wody: Wystudzić wlać do dwóch naczyń, wystudzić. Zielone galaretki rozmieszać w 700 ml. gorącej wody,wystudzić Połowę wylać do naczynia, wystudzić pokroić. Pozostałą czerwoną i pomarańczową galaretkę rozpuścić każdą oddzielnie w 150 ml. gorącej wody, wystudzić.Wąską formę keksówkę posmarować masłem, wyłożyć folią spożywczą. Połowę serka wymieszać z tężejącą,czerwoną galaretką (tą rozpuszczoną w mniejszej ilości wody) .Do formy włożyć część zastudzonych i pokrojonych w kostkę pomarańczowych i czerwonych galaretek. Zalać je przygotowaną masą serową, wystudzić. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem wanilinowym. Połączyć z pozostałym serkiem oraz tą bardziej stężoną, pomarańczową galaretką. Pozostałą galaretkową kostkę(czerwoną, zieloną, pomarańczową)
wyłożyć na zastudzoną masę, zalać masą z bitą śmietaną, wystudzić.Całość zalać tężejącą, zieloną galaretką wystudzić.Gotowy deser po stężeniu masy wyjmij i usuń folię wyłóż na talerz.