Składniki;

Ciasto;

1 kg. mąki pszennej
3 jajka
1 szklanka ciepłej wody

Farsz;

1 kilogram sera półtłustego zmielonego
3 żółtka
1 szklanka cukru
Wykonanie;

Ciasto;

Z podanych składników wyrobić gładkie, jednolite ciasto, przykryć ściereczką aby odpoczęło.

Farsz;

Wszystkie składniki dobrze ze sobą połączyć.

Na posypanej mąką stolnicy partiami ciasto rozwałkować , wykrawać szklanką kółka, nałożyć łyżką farsz i zlepić pieroga. Tak przygotowane pierogi wrzucać do gotującej się osolonej wody. Gotować 3 minuty, wyjąć, łyżką cedzakową. Podawać polane kwaśną śmietaną lub masłem i posypane cukrem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *