SAŁATKA Z PIECZARKAMI

Składniki;

15 dag. marynowanych pieczarek
2 jabłka
1/3 puszki kukurydzy
3 łyżki majonezu

Wykonanie;

Jabłka i marynowane pieczarki pokroić wszystkie składniki dokładnie wymieszać, dodając majonez.

SAŁATKA Z BROKUŁAMI

Składniki;

gałązka ugotowanych brokułów
1 ugotowany ziemniak
1 ugotowana marchewka
po 3 łyżki groszku i kukurydzy z puszki
marynowana papryka
3/4 szklanki ugotowanego na sypko ryżu

Wykonanie;

Ziemniak, marchewkę i paprykę pokroić w drobną kostkę do ryżu dodać pokrojone składniki oraz groszek i kukurydzę, całość dokładnie
wymieszać.

SAŁATKA CZERWONA

Składniki;

10 dag. ugotowanych zacierek
5 dag. salami
po 4 łyżki groszku i kukurydzy z puszki
1 ugotowana marchewka
3 łyżki pikantnego keczupu

Wykonanie;

Salami i marchewkę pokroić, dodać pozostałe składniki,
wymieszać z keczupem.

SAŁATKA Z FASOLĄ

Składniki;

1/2 puszki czerwonej fasoli
2 ugotowane ziemniaki
2 ugotowane marchewki
1jabłko
sól
1/2 łyżeczki ziół do sałatek KAMIS

Wykonanie;

Warzywa i jabłko pokroić, wymieszać z fasolą, przyprawić ziołami do sałatek.

SAŁATKA ŻÓŁTA

1/2 szklanki ryżu
3 plasterki ananasa
2 brzoskwinie
10 dag. wędzonego kurczaka

Wykonanie;

Składniki sałatki pokroić, wymieszać z ugotowanym z curry ryżem i kurczakiem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *