SAŁATKA Z PIECZARKAMI
Składniki;
15 dag. marynowanych pieczarek
2 jabłka
1/3 puszki kukurydzy
3 łyżki majonezu
Wykonanie;
Jabłka i marynowane pieczarki pokroić wszystkie składniki dokładnie wymieszać, dodając majonez.
SAŁATKA Z BROKUŁAMI
Składniki;
gałązka ugotowanych brokułów
1 ugotowany ziemniak
1 ugotowana marchewka
po 3 łyżki groszku i kukurydzy z puszki
marynowana papryka
3/4 szklanki ugotowanego na sypko ryżu
Wykonanie;
Ziemniak, marchewkę i paprykę pokroić w drobną kostkę do ryżu dodać pokrojone składniki oraz groszek i kukurydzę, całość dokładnie
wymieszać.
SAŁATKA CZERWONA
Składniki;
10 dag. ugotowanych zacierek
5 dag. salami
po 4 łyżki groszku i kukurydzy z puszki
1 ugotowana marchewka
3 łyżki pikantnego keczupu
Wykonanie;
Salami i marchewkę pokroić, dodać pozostałe składniki,
wymieszać z keczupem.
SAŁATKA Z FASOLĄ
Składniki;
1/2 puszki czerwonej fasoli
2 ugotowane ziemniaki
2 ugotowane marchewki
1jabłko
sól
1/2 łyżeczki ziół do sałatek KAMIS
Wykonanie;
Warzywa i jabłko pokroić, wymieszać z fasolą, przyprawić ziołami do sałatek.
SAŁATKA ŻÓŁTA
1/2 szklanki ryżu
3 plasterki ananasa
2 brzoskwinie
10 dag. wędzonego kurczaka
Wykonanie;
Składniki sałatki pokroić, wymieszać z ugotowanym z curry ryżem i kurczakiem.