Składniki;
400 g. krewetek
200g. kabanosów
1 cebula
2 ząbki czosnku
po 1 czerwonej i zielonej papryce
2 łyżki oleju
sól
pieprz
250g. ryżu do paelli lub risotta
600 ml. bulionu warzywnego
1 łyżeczka curry
Wykonanie;
Krewetki rozmrozić, umyć i osuszyć. Kabanosy pokroić w plasterki.Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Papryki umyć oczyścić z pestek pokroić w paski,razem z krewetkami podsmażyć na rozgrzanym oleju, posolić i wyjąć z patelni.Na tej samej patelni podsmażyć cebulę czosnek i kabanos dodać ryż i chwilę podsmażyć aż się zeszkli, wlać bulion i gotować około 20 minut. Dodać krewetki i paprykę, wymieszać i gotować pod przykryciem jeszcze 10 minut.Paellę doprawić solą , pieprzem i curry, można udekorować gałązkami rozmarynu i tymianku.