Składniki;

1 kg. ziemniaków obranych
80 dag. kapusty kiszonej
25 dag. boczku wędzonego
1 cebula
1 liść laurowy
2 kulki ziela angielskiego
pieprz
sól
magg w płynie

Wykonanie;

Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie. W osobnym garnku ugotować kiszoną kapustę z liściem laurowym i zielem angielskim.Pokroić boczek w kostkę i wysmażyć na skwarki ,dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę lekko zrumienić .Odcedzić kapustę i ziemniaki.Ziemniaki ugnieść i dodać do nich kapustę i boczek z cebulką,doprawić pieprzem jeżeli trzeba to solą i paroma kropelkami maggi, wymieszać.Podawać na ciepło ze sztuką mięsa, mielonym kotletem,mnie najlepiej smakowała z upieczona biodrówką z sosem i żeberkami.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *