Składniki:
5 jajek
1 szklanka mąki pszennej
1i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 szklanki cukru
2 łyżeczki kakao
3 łyżki oleju
Ponadto;
śliwki węgierki wg .uznania
polewa czekoladowa
Wykonanie:
Jajka sparzyć i wbić do miski. Utrzeć z cukrem mikserem na puszystą masę.Następnie wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakaem.Wlać olej.Wymieszać. Wylać do natłuszczonej blachy i posypanej bułka tartą lub wyłożonej papierem dopieczenia. Śliwki umyć i przekroić na połówki. Wyjąć pestki.Ułożyć śliwki na biszkopcie skórką na dół.Wstawić do nagrzanego piekarnika w 180C. i piec około 35-40 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu ciasto polać polewą czekoladową.