Składniki :
400g fileta z kurczaka
300g szpinaku(może być mrożony)
2 ząbki czosnku
1 cebula
sól
pieprz
oregano
1 łyżka masła
Wykonanie:
Mięso zmiel. Wsyp sól, pieprz i oregano. Wymieszaj składniki. Na patelni rozpuść masło i dodaj posiekaną cebulę. Chwilę podsmaż i wrzuć przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj szpinak i duś parę minut. Mięso posyp solą, pieprzem. Mięso podziel na 2 części. Do jednej dodaj szpinak i wymieszaj. Rozwiń folię spożywczą i wyłóż cześć mięsa bez szpinaku. Lekko rozpłaszcz dłonią. Na górę ułóż cześć ze szpinakiem. Zwiń w roladę i zawiąż końce tworząc cukierka .Mięso wrzuć na wrzątek. Gotuj około 15 minut.