Składniki;

5 kg. ogórków
1 kg. cebuli
3 łyżki soli

1 1/2 szklanki octu10%
1 szklanka oleju
1/2 kg. cukru
2 łyżeczki pieprzu ziołowego
1 łyżeczka pieprzu prawdziwego

Wykonanie;

Ogórki umyć i poszatkować w plasterki .Cebulę poszatkować w piórka. Ogórki posolić i pozostawić na 2 godziny.Po czym zlać wodę. Cebulę sparzyć i po odsączeniu dodać do odcedzonych ogórków. Dodać do ogórków i cebuli ocet,olej cukier, pieprz ziołowy pieprz prawdziwy wymieszać.Pozostawić na 3-5 godzin,nałożyć do słoiczków,zakręcić mocno i spasteryzować przez 15 minut od chwili zagotowania się wody w garnku.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *