SAŁATKA Z ZUPEK CHIŃSKICH

Składniki :

2 piersi z kurczaka
3 ostre zupki chińskie
1 łagodna zupka chińska
4 ogórki konserwowe
1 papryka czerwona
1 puszka kukurydzy
2 łyżki majonezu
przyprawa do kurczaka
sól
pieprz
papryka ostra
majonez

Wykonanie;

Do miski pokruszyć, wsypać zupki chińskie, a następnie zalać je szklanką wrzącej wody. Po trzech minutach makaron odcedzić na durszlaku.
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawą i dokładnie wymieszać. Podsmażyć na patelni i przełożyć do miski.Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić na małą kostkę. Ogórki pokroić w drobną kostkę. Paprykę, ogórka i odsączoną kukurydzę dodać do makaronu. Sałatkę przyprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. Wszystko dokładnie wymieszać. Sałatka powinna mieć ostry smak i nie dodawać do niej za dużo majonezu.
Gotową sałatkę wstawić do lodówki na 2 godziny.Najlepsza jest na drugi dzień, gdy składniki się dokładnie połączą .Sałatkę przechowywać w lodówce.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *