SAŁATKA RYŻOWA Z GRILOWANYMI WARZYWAMI

Składniki;

1/2 szklanki ryżu basmati

1 czerwona papryka

1 zielona papryka

1 mały bakłażan

1 cukinia

8 pomidorków koktajlowych

garść rukoli

sól

pieprz

 

Wykonanie;

 

Ryż ugotować na sypko zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na mocno rozgrzanej patelni grillowej smażyć przez 2 minuty z każdej strony paprykę pokrojoną w wąskie paski, oraz plasterki bakłażana i cukinii. gotowy ryż delikatnie połączyć z grillowanymi warzywami i pomidorkami koktajlowymi przekrojonymi na pół, doprawić do smaku solą i pieprzem. Sałatkę wymieszać z listkami rukoli i obficie skropić oliwa.

 

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *