AWOKADO Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM

Składniki;

2 dojrzałe awokado
1-2 łyżeczki soku z cytryny
100 g. pomidorków koktajlowych
2 cebulki ze szczypiorkiem
150 g. łososia wędzonego
1 opakowanie serka wiejskiego
2 łyżki posiekanej pietruszki
sól
pieprz

Wykonanie;

Awokado przepołowić usunąć pestki.Miąższ wybrać łyżeczką i skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniało.(Nie poniszczyć skorupek będą potrzebne). Pomidorki umyć i razem z miąższem awokado pokroić w drobna kostkę.Cebulę ze szczypiorkiem oczyścić, umyć i pokroić w krążki.Łososia pokroić w paski.Serek wiejski wymieszać z pokrojonym miąższem, awokado pomidorkami,łososiem, pietruszką i cebulą, doprawić solą i pieprzem.Mieszankę nałożyć do wydrążonych łupinek awokado, udekorować ziołami i podawać.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *