KOTLETY Z PIEKARNIKA

Składniki:

60 dag. schabu bez kości

majeranek

sol czosnkowa

1-2 łyżki mąki   pszennej

po łyżce oleju

4 łyżki  masła

1cebula

1szklanka bulionu

1 kromka razowego chleba

sól

pieprz

Wykonanie:

Mięso opłukać, osuszyć. Pokroić w plastry grubości około 1,5 cm. Każdy oprószyć majerankiem, solą czosnkową i pieprzem. Odstawić na 1-2 godziny w chłodne miejsce.Plastry mięsa oprószyć  mąką, obsmażyć na patelni z olejem i masłem. Zrumienione przełożyć  do naczynia żaroodpornego. Na pozostałym tłuszczu zrumienić pokrojoną w talarki cebulę, posypać  nią mięso. Całość podlać  gorącym bulionem, posypać miękiszem chleba, przykryć. Piecz 30 minut w temperaturze. 200 C. Serwuj z masłem ziołowym.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *