AWOKADO Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM

Składniki;

2 dojrzałe awokado
1-2 łyżeczki soku z cytryny
100g pomidorków koktailowych
2 cebulki ze szczypiorkiem
150 g. łososia wędzonego
1 opakowanie serka wiejskiego
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól
pieprz

Wykonanie;

Awokado przepołowić, usunąć pestki.Miąższ wybrać łyżeczką i skropić sokiem z cytryny aby nie ściemniał.Pomidorki umyć i razem z miąższem awokado pokroić w drobną kostkę. Cebulę ze szczypiorkiem oczyścić ,umyć i pokroić w krążki.Łososia pokroić w paski.Serek wiejski wymieszać z pokrojonym miąższem awokado, pomidorkami, łososiem, pietruszka i cebulą, doprawić solą i pieprzem. Mieszankę nałożyć do wydrążonych łupinek awokado, udekorować ziołami i podawac.,

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *