Składniki:
4 jajka
1 szklanka mąki
1 szklanka cukru
3/4 kostki margaryny
1i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 budynie waniliowe lub śmietankowe
Składniki:
Polewa:
2 łyżki kakao
2 łyżki masła
2 łyżki śmietany
4 łyżki cukru
Wykonanie:
Ciasto:
Białka ubić na sztywno, dodać żółtka i cukier, miksować, aż cukier się rozpuści. Cały czas mieszając, dodawać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniami na koniec dodać rozpuszczoną margarynę. Wymieszać. Ciasto wlać do formy. Piec 30 – 40 minut w temp: 180 C.
Składniki:
Polewa:
Wszystkie składniki dać do garnuszka i podgrzewać na małym ogniu, aż się połączą. Babkę wyjąć z formy i polać polewą.