Składniki:

 

400 g, maki pszennej

320 gm cukru

5 jajek

1/2 szklanki wody

1/3 szklanki oleju

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 łyżka kakao

barwniki spożywcze

1/2 szklanki cukru pudru

2 łyżki gorącej wody

 

Wykonanie:

 

Utrzeć całe jajka z cukrem, dodać połowę mąki, następnie wodę i olej, dodać resztę mąki z proszkiem, podzielić na kilka części. Do każdej z części dodać po kilka kropel barwnika,a do jednej kakao, do wysmarowanej formy z kominem wlewać na przemian kolory, piec w 180 C.przez 50 minut do suchego patyczka cukier puder rozetrzeć z 2 łyżkami gorącej wody na gładką masę polać babkę.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *